Beste Prive AutoLease
U bevindt zich hier: Startpagina » Keurmerk Private Lease

Keurmerk Private Lease

Stichting Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease hoort bij de Stichting Keurmerk Private Lease en heeft als doel de belangen van de consument, die kiest voor een Privé AutoLease, in goed overleg met de leasemaatschappij te beschermen. Dankzij het keurmerk weet je bij welke autoleasemaatschappij je veilig en verantwoord een auto kunt leasen.
De Stichting Keurmerk Private Lease is onafhankelijk, dus niet gebonden aan een leaseorganisatie of een consumentenorganisatie. De Stichting Keurmerk Private Lease ziet graag een vrije markt waar leasemaatschappijen privé auto lease aanbieden. Tegelijk moet een particulier een heldere en weloverwogen keuze kunnen maken. Het keurmerk helpt hierbij.

Zekerheden Keurmerk Private Lease

Welke Zekerheden Keurmerk Private Lease zijn er? De vijf zekerheden van het Keurmerk Private Lease zijn:
- Eerlijke voorwaarden ( De Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond).
- 14 dagen bedenktijd ( Je moet zorgeloos kunnen genieten van de leaseauto en een goede keuze kunnen maken. Daarom is er 14 dagen bedenktijd).
- Compleet product ( Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Een leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting).
- Bescherming tegen te hoge financiële lasten ( De leasemaatschappij beoordeelt hoeveel je wilt en kunt betalen. Daardoor is er zekerheid dat de maandelijkse leasekosten kunnen worden betaald).
- Zekerheid bij klachten ( Een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie). Nadere informatie hierover vind je op deze website.

Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease

De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease zijn basis algemene voorwaarden voor de leasemaatschappij ( hier kun je de algemene basis voorwaarden voor de leasemaatschappij downloaden [306 KB] ), die is aangesloten bij dit Keurmerk. Deze basisvoorwaarden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Naast de algemene basis voorwaarden hanteert elke leasemaatschappij eigen Aanvullende Voorwaarden. Deze aanvullende voorwaarden zijn door de maatschappij zelf opgesteld en daardoor verschillen de aanvullende voorwaarden van de diverse leasemaatschappijen. Alleen de algemene basis voorwaarden komen overeen. De aanvullende voorwaarden mogen niet minder gunstig uitvallen voor de consument dan de Algemene Voorwaarden, zoals omschreven in de Algemene voorwaarden zelf. En in de Aanvullende voorwaarden kunnen ook zaken zijn geregeld waarover in de Algemene Voorwaarden niets staat. Juist daarom adviseren wij - als je overweegt om een auto te leasen - de voorwaarden en met name de aanvullende voorwaarden onderling te vergelijken. Dan weet je exact waar je aan toe bent met je daarbijbehorende leasemaandlast en kom je later niet voor verrassingen te staan.